Trinn 8 - Produksjon

Bristol-Myers Squibb har fabrikker over hele verden. Den største av våre anlegg i Europa ligger i byen Anagni i Italia som ligger i nærheten av Roma.

De fleste av de medisinene vi selger er produsert i fabrikker innenfor EU. Legemiddel produsert i andre land er inspisert og godkjent av en av våre fabrikker i Frankrike, Italia og Spania. Alle fabrikker som produserer medisiner må ha en godkjennelse fra landets legemiddeltilsyn og inspiseres jevnlig.

Fabrikker utenfor EU må kontrolleres av legemiddelinspektører fra et EU-land før legemiddelet produseres og blir godkjent for salg i EU. Bristol-Myers Squibb har i lang tid gjort store satsninger for å miljøtilpasse hele konsernets virksomhet, som har høstet internasjonal anerkjennelse.

Vår høyteknologiske produksjonsanlegg for biologiske legemidler i Devens, Massachusetts, er både nyskapende og miljøvennlig.

Komplekset er 37 000 kvadratmeter stort og ble tatt i bruk i 2010. Anlegget er et viktig steg i vår konvertering til neste generasjons ledende BioPharma foretak. Det viser også vårt engasjement for miljøet. Ytterveggene er laget av glass, noe som bidrar til at kontorplassene får inn naturlig dagslys. Dette sparer elektrobelysning og skaper et hyggelig og komfortabelt arbeidsmiljø. Effektiv energibruk reduserer oppvarming og elektrisitetsbruk betydelig.

Trinn 9 - et legemiddel blir til

Drug discovery

Et legemiddel blir ferdigstilt

I denne filmen (på engelsk) får du se hvordan et legemiddel blir laget hos et amerikansk legemiddelselskap.

Se filmen på Youtube

forskning

Om oss

Bristol-Myers Squibb er et globalt biofarmasøytisk selskap som arbeider for å oppdage, utvikle og levere innovative legemidler, som hjelper pasienter til å overvinne alvorlige sykdommer.

Les mer om oss